Automatiseringstools voor social media: 5 voordelen!

Je kunt gebruik maken van diverse soorten automatiseringstools voor social media. Bedrijven worden steeds actiever op de sociale kanalen, en dat is natuurlijk ook belangrijk. Wanneer je optimaal voordeel uit social media wilt halen, dan is het belangrijk om goed actief te blijven en structureel te posten.

Dit betekent ook dat bedrijven steeds meer tijd investeren in de social media activiteiten. Door gebruik te maken van automatiseringstools voor social media kun je juist tijd besparen.

Waarom automatiseringstools gebruiken?

De automatiseringstools voor social media bieden diverse interessante mogelijkheden als het gaat om geautomatiseerde taken. Zo kun je posts inplannen, maar je kunt ook vermeldingen van je bedrijf of merk bijhouden, rapporten maken en de meest voorkomende vragen van klanten automatisch laten beantwoorden. Steeds meer handmatige acties op social media kunnen worden geautomatiseerd met handige tools. Wij geven je inzicht in 5 belangrijke voordelen van het gebruik van automatiseringstools voor social media.

1. Alle accounts beheren op één plek

Je raakt veel tijd kwijt als je de social media activiteiten apart uitvoert op elk sociaal kanaal. Wanneer je gebruik maakt van een automatiseringstool, dan heb je de mogelijkheid om al je social media accounts te beheren op een enkele plek. Zo hoef je niet meer voortdurend heen en weer te klikken, waardoor je veel tijd bespaart.

2. Op het juiste moment actief zijn

Het is belangrijk om zo veel mogelijk rekening te houden met de tijden waarop jouw doelgroep actief is op social media. Toch kan dit lastig zijn, zeker als jouw publiek het meest actief is als jij vrij bent. Hier hoef je geen last van te hebben als je een automatiseringstool voor social media gebruikt. Je kunt actief zijn op social media op de momenten waarop jouw publiek dat ook is, zonder dat je realtime actief moet zijn buiten kantooruren.

3. Eenvoudig sociale gegevens checken

We weten het natuurlijk allemaal: meten is weten. Het is dan ook belangrijk om je sociale gegevens en prestaties goed bij te houden. Dit wordt een stuk makkelijker met een automatiseringstool. Je kunt alle sociale gegevens in realtime op alle sociale netwerken controleren. Dit zorgt er ook voor dat je, indien nodig, direct verbeteringen in posts kunt aanbrengen om de prestaties te optimaliseren. Je krijgt gewoon veel meer inzicht op een snelle manier.

4. De productiviteit verhoogt

Sociale kanalen zijn onmisbaar voor bedrijven, maar ze kunnen ook een behoorlijke afleiding vormen als je er meerdere momenten van de dag actief mee bezig moet zijn. Je kerntaken komen hierdoor gemakkelijk stil te liggen en je raakt uit je focus. Door de social media activiteiten te automatiseren, zorg je ervoor dat de workflow optimaliseert. Je hoeft niet meer constant van taken te switchen en kunt gewoon beter focussen. Dit verhoogt de productiviteit, waardoor je meer uit je dag haalt.

5. Makkelijk een voorraad opbouwen

Het gebeurt iedereen wel eens. Precies als je iets moet posten is de inspiratie even op. Anderzijds heb je ook momenten waarop je meer inspiratie hebt dan dat je posts nodig hebt. Je kunt deze momenten gebruiken om een voorraadje posts aan te leggen voor die momenten waarop je even geen inspiratie hebt. De posts die al helemaal klaar zijn, kun je eenvoudig voor een later moment inplannen.

Welk platform kiezen?

De beste tool voor jou zal afhangen van je specifieke behoeften en budget. Als je op zoek bent naar een all-in-one tool met een breed scala aan functies, dan zijn Hootsuite, Sprout Social en Buffer goede opties. Als je op zoek bent naar een meer betaalbare oplossing, dan zijn Buffer, Agorapulse en SocialPilot goede opties. Hier is een lijst van 10 populaire social media management tools:

  1. Hootsuite
  2. Sprout Social
  3. Buffer
  4. Agorapulse
  5. Sendible
  6. SocialPilot
  7. Zoho Social
  8. HubSpot
  9. VistaSocial
  10. Later

Meer inspiratie nodig voor je social media posts?

Voor bedrijven is het heel belangrijk om structureel te posten. Je wilt actief blijven. Merk je dat je regelmatig moeite hebt met het vinden van inspiratie voor leuke posts? Dan kun je ons boek 101 posts voor op social media bestellen. Je hebt dan meer dan voldoende inspiratie voor leuke en pakkende posts, het hele jaar door.