App van de Week: Remember the Milk

Het is donderdag en dat betekent dat we weer een nieuwe App van de Week voor je hebben. Deze week hebben we gekozen voor de app Remember the Milk, een app die wordt beoordeeld met gemiddeld 4,4 van maximaal 5 sterren. Een zeer goed gewaardeerde app dus, ondanks de wat eigenaardige naam.

Het idee achter Remember the Milk

We kennen het eigenlijk allemaal wel. We komen net thuis van de supermarkt en komen er dan achter dat we toch nog iets vergeten zijn. Dat gebeurt er als je geen boodschappenlijstje meeneemt en tijdens het boodschappen doen netjes afstreept wat je in je wagentje of mandje hebt liggen. Vanuit dit idee is Remember the Milk ontstaan. Deze app helpt je om je taken te onthouden en om je gedane taken van je checklist af te strepen. Zo kun je niets meer vergeten en geef je je productiviteit op het werk ook direct een boost.

Belangrijkste functies van Remember the Milk

Nog niet zo heel lang geleden heeft de app Remember the Milk een grote update gehad. De makers van de app geven zelf aan dat de update eigenlijk zo groot is dat er makkelijk gezegd kan worden dat Remember the Milk gewoon compleet vernieuwd is. Er zijn veel nieuwe functies toegevoegd. Onder de belangrijkste functies vinden we de volgende zaken:

  • Geavanceerd sorteren
  • Meldingen en individuele taakherinneringen
  • Taken splitsen in deeltaken
  • Herordenen
  • Organiseren met behulp van kleuren

Wat kun je er nu precies mee?

Velen werken met een takenlijstje. Aan het begin van de werkdag pak je het takenlijstje van de dag erbij en ga je van start. Het nadeel is dat dit takenlijstje eigenlijk altijd op papier genoteerd staat. Het papiertje raakt kwijt, beschadigd, wordt per ongeluk weggegooid of is gewoon niet altijd bij de hand. Hier biedt Remember the Milk de oplossing voor. Deze app zorgt ervoor dat jij (deel)taken gemakkelijk kunt noteren in je smartphone en hier vervolgens ook kunt organiseren. Je kunt ze afstrepen als je ze voltooid hebt. Ideaal om lekker productief bezig te zijn en je checklists goed bij te houden, altijd en overal.

Wat kost deze app?

Remember the Milk is een app die je gratis kunt downloaden en ook kosteloos kunt (blijven) gebruiken. De app kan worden gedownload op Chrome extensie, Android en iOS toestellen. De app is te herkennen aan de mascotte, namelijk de koe. Remember the Milk is internationaal één van de meest gebruikte apps voor takenlijsten. De app werd meer dan 1 miljoen keren gedownload vanuit de Android AppStore.