Alle limieten op Twitter

Twitter, we gebruiken het (bijna) allemaal. Elke dag. Elke seconde worden er honderden tweets van onder de hele wereld verstuurd. Maar is het werkelijk zo onbeperkt als we denken? Zijn er dan echt geen limieten op Twitter? Toch wel. Meerdere zelfs. We zetten ze even op een rijtje.

Maximaal aantal tekens Twitternaam

Creativiteit is zeker toegelaten in de keuze van je gebruikersnaam. Een die meer dan 15 tekens bevat daarentegen niet. Vergeet dus niet na te tellen wanneer je een originele samenstelling van woorden en/ofnamen overweegt.

Aantal tekens van een tweet

Een leuke en vooral korte boodschap meedelen is aangenaam leesvoer voor je volgers. Je hele levensverhaal erin zetten dan weer niet. Houd er rekening mee dat elk bericht uit maximaal 140 tekens kan bestaan!
Verkies je dan als oplossing gewoon meerdere tweets te versturen om alles gezegd te krijgen? Ook ben je gebonden aan een aantal van 1000 tweets per dag, inclusief retweets.

Maximaal aantal volgen per dag

Schrijf je zelf niet zo graag tweets, maar lees je liever wat een ander te vertellen heeft? Geen probleem, je kan in totaal zoveel gebruikers volgen als je wil, maar weet dat je er maximaal 1000 kan volgen per dag!

‘Agressief volgen’ mag niet

Volg je op een bepaald moment 2000 gebruikers, dan zal er in de toekomst een limiet opgesteld worden afhankelijk van hoeveel volgers je er zelf per dag bij krijgt.

API-verzoeken Twitter

Per gebruiker per uur kan je ‘slechts’ 150 maal linken aan andere platforms en applicaties.

Rechtstreekse berichten (DM) per dag

Misschien hoeft niet iedereen de boodschap te weten omdat ze specifiek gericht is tot één individu. Dat kan, maar zulke berichten kunnen per dag 250 keer verstuurd worden.

Veel succes met Twitter!