Heb jij al een WhatsApp-team?

Wereldwijd staat WhatsApp op nummer 1 als het gaat om social media. De eenvoudige app weet zelfs Facebook te verslaan. Dat betekent natuurlijk dat ondernemingen nu ook niet achter kunnen blijven.

Miljarden apps per dag

Iedere dag weer worden er miljarden apps verstuurd, de hele wereld rond. Het is goedkoop, het is makkelijk en het is persoonlijk. Juist daarom wordt WhatsApp ook steeds aantrekkelijker voor bedrijven.

Klanten willen WhatsAppen

Zakelijk WhatsApp biedt veel voordelen. Uit Amerikaans onderzoek met betrekking tot communicatiemiddelen voor bedrijven, waarbij werd gecontroleerd wat klanten het liefst zien aan communicatiemogelijkheden, kwam duidelijk naar voren dat er nog maar weinig klanten zijn die de telefoon pakken om een bedrijf te bellen. We mailen liever, maar als we mogen kiezen tussen mailen en gebruik maken van webcare op social media, dan kiezen we liever voor webcare. Als we nog een stapje verder gaat, dan verkiezen klanten WhatsApp weer boven webcare. Dat is dus al een belangrijke reden om toch aan zakelijk WhatsApp te gaan denken.

Waarom willen klanten WhatsApp?

Klanten gebruiken liever WhatsApp omdat het een groot gevoel van privacy geeft. Daarnaast hebben consumenten in het verleden te vaak te maken gehad met lange wachttijden aan de telefoon en hebben consumenten teveel last gehad van het feit dat mail niet werd beantwoord. Door gebruik te maken van WhatsApp kan de klant zien of je het bericht geopend hebt en mag de klant daarnaast op de korte termijn antwoord verwachten. Kortom, klanten ervaren WhatsApp als persoonlijker, meer privé, sneller en makkelijker.

Overspoeld met appjes?

Kleine bedrijven kunnen heel goed gewoon via een smartphone gebruik maken van zakelijk WhatsApp. Dit is goed bij te houden en het blijft overzichtelijk. Afgesloten gesprekken met klanten kunnen op een back-up worden geplaatst en van de telefoon worden verwijderd. Echter, grote bedrijven vinden de overstap naar WhatsApp als communicatiemiddel nog lastig. De app kan op een gemiddelde smartphone geen duizenden appjes per dag verwerken en de kans dat het mis gaat is vrij groot. Gelukkig is er voor deze bedrijven de mogelijkheid om WhatsApp via de computer te gebruiken.

WhatsApp voor het web

Met WhatsApp voor het web kunnen bedrijven heel gemakkelijk gebruik maken van WhatsApp via een gewone computer, waardoor het ook gemakkelijker is om een team personen aan de WhatsApp-klantenservice  te plaatsen. Je doet je klanten er waarschijnlijk een heel groot plezier mee!