Afsluiten van een investeringshypotheek; 5x hoe het je kan bedrijf helpen!

Het verkrijgen van financiële middelen om een bedrijf te laten groeien en uitbreiden is een uitdaging waar veel ondernemers mee te maken hebben. Je wilt groeien en doorontwikkelen met je nieuwe bedrijf. Een van de manieren om deze uitdaging aan te gaan, is door het afsluiten van een investeringshypotheek. Dit kan je veel voordelen geven. Het kan net dat extra zetje geven aan je marketing om je product goed in de markt te zetten.

In dit artikel bespreken we vijf manieren waarop het afsluiten van een investeringshypotheek je bedrijf kan helpen. Let wel op; het is geen financieel advies. Neem altijd contact op met een professional, net zoals je dit doet voor de marketingstrategie van je bedrijf.

1. Kapitaal voor uitbreiding

Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop het afsluiten van een investeringshypotheek je bedrijf kan helpen, is door het verkrijgen van kapitaal voor uitbreiding. Met het geleende geld kun je nieuwe bedrijfsmiddelen aanschaffen, zoals machines, apparatuur en technologie, die je bedrijfsactiviteiten kunnen verbeteren en de productiviteit kunnen verhogen. Dit stelt je bedrijf in staat om meer klanten te bedienen en de omzet te verhogen.

2. Verbeterde cashflow

Het afsluiten van een investeringshypotheek kan ook helpen om de cashflow van je bedrijf te verbeteren. Door het verkrijgen van extra kapitaal kun je investeren in je bedrijf zonder dat het ten koste gaat van je werkkapitaal. Hierdoor kun je beter omgaan met seizoensgebonden schommelingen in de vraag of onverwachte uitgaven, wat de financiële stabiliteit van je bedrijf ten goede komt.

3. Concurrentievoordeel behalen

Het afsluiten van een investeringshypotheek kan je ook helpen om een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van andere bedrijven in jouw sector. Met extra kapitaal kun je bijvoorbeeld investeren in nieuwe marketingstrategieën, productontwikkeling of het verbeteren van je klantenservice. Deze investeringen kunnen ervoor zorgen dat je bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie en meer klanten aantrekt.

4. Mogelijkheid tot vastgoedinvesteringen

Een investeringshypotheek biedt je ook de mogelijkheid om te investeren in vastgoed. Door het kopen van een bedrijfspand of commercieel vastgoed kun je niet alleen de kosten van huur besparen, maar ook waarde opbouwen in onroerend goed. Dit kan een goede langetermijninvestering zijn en extra inkomsten genereren in de vorm van huurinkomsten of de verkoop van het vastgoed in de toekomst. Schakel hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in. Er zijn er meerdere in Nederland. Recent spraken wij met Bufr NL, zij hebben zich gespecialiseerd in dit soort hypotheken.

5. Belastingvoordelen

Het afsluiten van een investeringshypotheek kan ook fiscale voordelen bieden voor je bedrijf. De rente die je betaalt over de hypotheeklening kan worden afgetrokken van de belastingen, waardoor je belastbare inkomen wordt verlaagd. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op je belastingaangifte en extra geld vrijmaken dat je kunt investeren in je bedrijf.

Investeer ook in je marketing

Het aannemen van een investeringshypotheek voor de uitbreiding van je bedrijf kan een goede zet zijn. Zorg er echter ook voor dat je nadenkt over het opschalen van je marketingbudget. Je zult nieuwe bronnen van omzet nodig hebben. Ga dus ook tegelijkertijd aan de slag met social media, SEO en andere vormen van online marketing. Wij denken hierover graag met je mee!