5 Aandachtspunten bij het kiezen van zakelijke verlichting

Een werkplek op kantoor of in een magazijn moet aan een aantal eisen voldoen. Het moet veilig zijn, het bureau moet niet te hoog zijn en een stoel moet aanpasbaar zijn. Veel werkgevers onderschatten echter het belang van goede verlichting. Een LED lamp is een lamp, toch? Nou niet helemaal. Er is de laatste jaren veel keuze en goede zakelijke verlichting vergroot de productiviteit!

Licht heeft onbewust veel positieve eigenschappen op werknemers. Goede verlichting zorgt voor een veilige werkomgeving en werkt motiverend. Is het licht te zwak, dan zakt ook de concentratie. Het soort licht kan ook de uitstraling van uw bedrijf ten goede komen. En dan zijn er ook nog is niet wettelijke verplichtingen en niet te vergeten het kosten aspect.

LED kantoorverlichting

Welke aandachtspunten zijn er bij het kiezen van LED kantoorverlichting? In dit artikel bespreken we 5 aandachtspunten!

1. Het soort lamp

Als je LED verlichting wilt, kun je kiezen voor verschillende soorten lampen. Zo kun je kiezen voor ledstrales, TL, lichtbakken, panelen en inbouwspots. Inbouwspots of vrijhangende spots zijn razend populair in Nederland en ze zijn in vrijwel ieder kantoor en magazijn wel te vinden. Spotjes zijn mooi weggewerkt in het plafond waardoor ze niet heel erg opvallen. Toch kunnen ze ervoor zorgen dat de ruimte goed verlicht wordt. LED verlichting kan ook in de vorm van een tl-lamp. TL-lampen hebben een groter bereik waardoor er ze meer licht kunnen geven.

In professionele omgevingen is goede verlichting noodzakelijk. Verlichting voor op kantoren in de vorm van tl-buizen is een goede keuze. Wil je iets chiquer? Dan zijn er ook mooie panelen beschikbaar.

2. Welke kleur licht

De kleurtemperatuur van LED verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van het licht. Met LED verlichtingssystemen kun je eenvoudig het licht in verschillende ruimtes regelen en op de gewenste sfeer af te stemmen. In een ontvangstruimte wil je bijvoorbeeld ander licht dan in een kantoorruimte. Als je een toegankelijke, gezellig sfeer wilt creëren, dan kun je voor een lichttemperatuur gaan met een laag aantal Kelvin. Voor magazijnen, praktijken en werkplaatsen kun je het beste een hoog aantal Kelvin kiezen.

De lichttemperatuur in kantoren zit hier meestal tussenin. Bij niet iedere LED lamp is het mogelijk om voor een andere hoeveelheid Kelvin te kiezen.

3. Let op het daglicht

Een goede portie daglicht op de werkplek werkt prettiger. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat voldoende daglicht op een fijne werkplek zorgt voor productievere werknemers. Gebruik maken van invallend daglicht is een eerste stap bij het opstellen van de criteria voor een lichtplan dat gebaseerd wordt op LED verlichting.

De verlichtingssterkte en lichtkleur kunnen goed worden afgestemd op invallend daglicht. Kijk dus hoeveel daglicht er standaard aanwezig is en stem daar het juist aantal lampen op af.

4. De levensduur van de lamp

LED lampen gaan een stuk langer mee dan traditionele lampen. Het is wel goed om de levensduur of het aantal branduren goed in de gaten houden. De levensduur van een LED lamp kan namelijk ook verschillen tussen de 20.000 en 50.000 uur. Je investeert natuurlijk het liefst in verlichting voor kantoor die zo lang mogelijk mee gaat.

5. Natuurlijk de kosten

Met de keuze voor LED verlichting, bespaar je aanzienlijk in energiekosten. LED verlichting is een duurzame, milieuvriendelijke en op de lange termijn kostenbesparende manier van verlichting. Met een klein aantal LED lampen kun je aanzienlijk meer licht produceren dan met andere lampen. De kosten voor LED zijn de afgelopen jaren fors minder geworden. Voor vrijwel ieder bedrijf is LED wel een geschikte oplossing. Door compleet over te schakelen naar LED kunt u als kantoor een persbericht versturen dat u duurzaam bezig bent.

Veel opties bij zakelijke LED verlichting

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen zijn er veel opties als het gaat om zakelijke LED verlichting. Laat je daarom altijd goed voorlichten als je verlichting gaan aanschaffen voor je kantoor in België of Nederland.