9 Tips voor de beruchte nieuwjaarsborrel

De kerstdagen en de jaarwisseling worden in januari beëindigd met een nieuwjaarsborrel. Het is niet alleen een plek waar je iedereen nog eens persoonlijk een gelukkig nieuwjaar kunt wensen, maar ook om naar andermans plannen voor het komende jaar te luisteren. Hoe zorg je er echter voor dat resultaat haalt uit de nieuwjaarsborrel?

Tips voor de nieuwjaarsborrel

De nieuwjaarsborrel is een plek om al je collega’s en mede-ondernemers nog eens even in een informele sfeer te spreken over hun plannen in 2014. Wat zijn de doelen die zij willen behalen? Voor een soepele en gezellige nieuwjaarsborrel de volgende tips.

1. Zoen niet iedereen

Lang niet iedereen vindt het fijn om drie zoenen te krijgen. Sommige mensen ken je misschien wat minder goed en dan volstaat een handdruk ook gewoon!

2. Glimlach, maak oogcontact en geef een ferme handdruk

Je lichaamshouding en je bewegingen zeggen veel over jou. Door te glimlachen en oogcontact te maken kom je open en geïnteresseerd over. Een ferme handdruk geeft aan dat je stevig in je schoenen staat.

3. Deel je plannen voor dit jaar

Vertel anderen over je plannen voor 2014. Wat wil je bereiken dit jaar en hoe ben je dit van plan?

4. Luister naar de plannen van anderen

Je komt niet alleen geïnteresseerd over als je naar de plannen van anderen luistert, maar ze kunnen ook heel nuttig zijn. Ze geven je een idee wat er volgend jaar gaat komen en of jouw plannen aansluiten op die van hen.

5. Praat maximaal 10 minuten met dezelfde persoon

Zorg ervoor dat je niet te lang met 1 persoon praat. Een nieuwjaarsborrel is veel te kort om iedereen te spreken, zorg dus dat je afwisselt.

6. Kijk niet langs iemand heen

Als je iemand tegen komt of in gesprek bent, kun je het beste iemand aankijken. Het komt niet netjes over als je langs iemand heen kijkt.

7. Probeer te blijven staan

Als je staat ben je mobiel en flexibel. Als je bent uitgepraat met iemand kun je makkelijk naar een ander gesprek gaan. Als je zit kun je moeilijker andere mensen aanspreken.

8. Heb een duidelijke pitch

Klopt je pitch nog wel met je plannen voor dit jaar? Pas je pitch aan en zorg ervoor dat hij kort en krachtig uitdraagt waar jij voor staat.

9. Zeg soms nee tegen de hapjes

Pak niet continue alle hapjes die je aangeboden worden. Dit komt niet netjes over. Bovendien moet je na de heerlijkheden van kerst en de oliebollen van oud-en-nieuw op je gewicht gaan letten. Als ondernemer moet je fit zijn en blijven.

Netwerken

Natuurlijk voeg je alle interessante mensen die je bent tegen gekomen toe aan je LinkedIn netwerk. Weet je niet hoe LinkedIn werkt? Volg dan een training op jouw kantoor!