7 Video SEO tips om YouTube te domineren!

Als je als bedrijf een video hebt gemaakt van je product of dienst en deze staat op YouTube, dan wil je natuurlijk veel views gaan krijgen. Veel ondernemers uploaden simpelweg een video en gaan dan achterover hangen. Op deze manier komen er dagelijks slechts enkele views bij. Er zijn een aantal simpele methodes om veel meer views te krijgen op YouTube. Ik zal je 7 video seo tips geven om YouTube te domineren!

Video met 7 seo tips voor video’s op YouTube

In onderstaande video vertel ik je 7 tips om beter gevonden te worden in Google.


YouTube like icon

Tip 1: Likes en favorieten vergroten de ranking van je video

Moedig mensen aan om op Like en favorieten te drukken bij jouw video, want dan scoort je video direct veel hoger in de zoekresultaten. Het is ook vrij logisch dat video’s met veel groene duimpjes (likes) populairder zijn en dus hoger scoren in de zoekresultaten.

Tip 2: Zorg voor een lange omschrijving van de video

YouTube weet niet waar jouw video precies over gaat, want hij kan de beelden niet begrijpen, dus je zult je video moeten voorzien van een beschrijving. Veel mensen maken deze beschrijving te kort. Je kunt deze beter lang en uitgebreid maken. Op die manier komt je video veel vaker voor in de zoekresultaten van YouTube.
Video uploaden youtube

Tip 3: Upload met enige regelmaat nieuwe video’s

Om de YouTube echt te domineren is het aan te raden om met enige vaste regelmaat video’s te uploaden. Ik probeer zelf iedere week één video te uploaden over social media of nieuws. Door regelmatig video’s te uploaden wordt je een actieve gebruiker van YouTube en scoor je automatisch hoger dan concurrenten die niets meer van zich laten horen.

Tip 4: Zet zoekwoorden vooraan en je bedrijfsnaam achteraan

Zet altijd het belangrijkste zoekwoord vooraan de naam van je video. Google en YouTube kijken voornamelijk naar de eerste 60 tekens van de naam van je video. Alles wat daarna komt is minder interessant en zal nauwelijks worden geïndexeerd.
YouTube tags icon

Tip 5: Zorg voor minimaal 12 goede tags

Onder de beschrijving van je video kun je (en moet je) een aantal tags aangeven. Vul hier minimaal 12 relevante tags in die jouw video omschrijven. Vernoem hierin ook de naam van je video nogmaals. Op die manier scoort je video nog beter in YouTube.

Tip 6: Reageer op reacties binnen 1 uur

Comments of reacties zijn erg belangrijk voor je ranking. Hoe meer reacties je krijgt hoe beter je video gaat scoren. Maar probeer ook binnen één uur te reageren op reacties. Dit verhoogt namelijk de ranking van je video en zorgt ervoor dat viewers terugkomen naar je video en kanaal.
YouTube afspeellijst

Tip 7: Voeg video’s altijd toe aan een afspeellijst

Maak vanuit je kanaal altijd een aantal afspeellijsten en voeg daar video’s aan toe zodra je deze hebt geupload. YouTube heeft namelijk bevestigd dat video’s in een afspeellijst beter worden getoond in de zoekresultaten.

Meer YouTube SEO tips?

Als je nog meer video SEO tips wil om de zoekresultaten te domineren, dan kun je altijd een YouTube Training volgen. Hierin leggen wij jou precies uit hoe je succesvol video voor jouw bedrijf kunt inzetten.