7 Feiten over aids / hiv die je nog niet wist!

Om een economie goed te kunnen laten draaien heb je gezonde en fitte mensen nodig. Helaas komt het voor dat vooral jonge mensen besmet worden met aids / HIV. AIDS staat voor Acquired Immunodeficiency Syndrome. Stichting Stop Aids Now heeft momenteel een campagne lopen waar wij graag aandacht aan geven. Hieronder vind je 7 feiten over aids die je wellicht nog niet wist.

Feitjes over HIV

Als je een spreekbeurt geeft over HIV of aids, dan kun je deze feiten gebruiken. Vergeet ook niet om mee te doen met de actie van STOP AIDS NOW.

Feit 1: In 2013 kregen 12,9 miljoen mensen levensreddende hiv-remmers. Dat is ruim 30% van alle mensen met hiv.

Feit 2: Het humaan immunodeficiëntie virus of HIV is veroorzaakt AIDS. Het is mogelijk om een HIV besmetting te voorkomen.

Feit 3: Aids komt voornamelijk voor bij mannen die seks hebben met mannen. Het komt voor bij mensen van alle leeftijden, rassen en seksuele voorkeuren.

Feit 4: Elke 15 seconden raakt er iemand ter wereld geïnfecteerd met hiv!

Feit 5:  Onder vrouwen van 15 tot 45 jaar is aids wereldwijd de doodsoorzaak nummer één.

Feit 6: In Nederland zijn ongeveer 25.000 mensen met hiv.

Feit 7: Er is momenteel nog geen medicijn om te genezen van aids. Medicijnen als proteaseremmers kunnen het ziekteproces aanzienlijk vertragen.

Steun de strijd tegen aids

In Nederland zijn er verschillende organisaties bezig met de strijd tegen aids en het ontwikkelen van een medicijn. De grootste en meest bekende is STOP AIDS NOW. Dit is een samenwerking van het: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO en Oxfam Novib. Ben jij al donateur? Als je nu donateur wordt, dan kun je kiezen uit een aantal leuke welkomstcadeaus.