6 Tips voor meer interactie op je Facebookpagina

Het is best wel lastig om de volgers van jou Facebook-pagina actief te houden. Posts krijgen weinig likes en/of er reageert vrijwel niemand op je berichten. Dit zorgt ervoor dat je volgers niet actief zijn met jou en je producten. Er zijn gelukkig een aantal trucjes om meer likes en reacties te krijgen op je berichten.

Zes tips voor meer interactie

Hieronder staan 6 tips voor meer interactie op je Facebook pagine!

1. “Maak af…” – posts

Schrijf het begin van een zin die je volgers kunnen afmaken. Hiermee laat je een gedeelte open voor je volgers die ze gemakkelijk kunnen invullen. Het betrekt je fans bij je merk en je geeft ze het idee dat ze gehoord worden.

2. Waar of niet waar?

Maak een berichtje met daarin een leuk feitje uit je branche en vraag aan je volgers of het waar of niet waar is. Met een beetje geluk ontstaat er dan een discussie over een onderwerp in jou branche!

3. Verwerk de actualiteit in je posts

Zorg ervoor dat je actuele dingen in je social media update / post zet. Natuurlijk is je doel om je nieuwe producten aan je volgers te presenteren, maar zij zijn vaak met heel andere dingen bezig. Door de actualiteit te betrekken laat je zien dat je betrokken bent met je volgers en met hetzelfde bezig als zij.

4. Vraag om een like

Het lijkt misschien opdringerig, maar het werkt wel ontzettend goed om je volgers expliciet te vragen je bericht te liken. Onderzoek wijst uit dat vragen om een like voor 216% meer interactie zorgt. Blijf echter wel opletten dat je dit niet te vaak doet, of probeer eens een variant waarbij je de “vind ik leuk”-knop een andere betekenis geeft, bijvoorbeeld “Like als je zin hebt  in…”. Dit is iets creatiever en zorgt er ook voor dat je volgers sneller zullen liken.

5. Stel een vraag

Een vraag vraagt per definitie al om een antwoord en geeft mensen dus veel mogelijkheid om te reageren. Een gemakkelijke vraag is laagdrempeliger dan een moeilijke en zal over het algemeen meer reacties opleveren. Stel je dus open voor reacties en stel een makkelijke vraag aan je fans op Facebook!

6. Leg een dilemma voor aan je volgers

Maak een post met verschillende producten erin en vraag je volgers bijvoorbeeld om hun favoriet. Hierdoor toon je je producten aan je volgers, zonder commercieel over te komen. Bovendien kun je gemakkelijk informatie inwinnen over de mening van je volgers over je producten. Een andere manier om je volgers je producten op een informele manier te tonen is een “zoek de verschillen.”

Nog meer Facebook ideeën nodig?

Denk dan eens na over een Facebook training. Deze zal je vele concrete ideeën geven over het opzetten en actief houden van een Facebook pagina.