6 Tips voor een geslaagde BBQ met je online vrienden

Zodra de temperatuur boven de 20 graden komt en het zonnetje schijnt, gaat de drang om de barbecue weer te gebruiken bij veel mensen opspelen. Natuurlijk is het gezellig om met een aantal vrienden te gaan BBQ’en, maar hoe betrek je je online vrienden optimaal bij je BBQ feestje? Ik zal je 6 tips geven om ook die te betrekken bij je BBQ.

bbq strategie social media

Voorbereiding: Creëer een social media strategie

Voor een optimaal effect begin je al enkele maanden van te voren met het schrijven van je social media strategie. Dit begint met het monitoren en analyseren van de hashtag: bbq. Kijk wat andere doen, leer daar van en kijk wat zij niet doen. Stel vervolgens een draaiboek op van je BBQ avond, wanneer komen de gasten binnen, wanneer gaat het vlees erop en wanneer komt het toetje.

Deze punten uit je draaiboek gebruik je vervolgens in je content strategie, maar voordat je die goed kunt formuleren heb je eerst een social media policy nodig. Wat je ga tenslotte wel en niet delen over je BBQ feestje? Deel je bijvoorbeeld dat een aantal stukjes vlees zijn aangebrand? Noteer dit dus van te voren!

social media monitoring barbecue

Maak een dashboard voor de reacties

Natuurlijk wil je vooraf, tijdens en na afloop weten wat je online vrienden zeggen over jouw bbq feestje. Monitor dus verschillende woorden, zoals: bbq, woonplaats, je eigen naam, namen van vrienden, ect.

Zes tips voor een geslaagde social media barbecue

Zodra je de basis goed hebt ga actief aan de slag. Hieronder staan mijn 6 tips en middelen die je prima kunt inzetten voor een geslaagde barbecue.

Tip 1: Deel foto’s en kennis via Twitter
Jij bent de BBQ expert dus laat dat ook merken via Twitter. Geef van te voren tips over hoe je optimaal een stukje vlees klaarmaakt en wat je beter niet kunt doen. Mocht je nu geen inspiratie hebben voor deze tips, dan kun je die vinden in de handige BBQ-App van de C1000. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Foursquare iconTip 2: Maak een event aan op Foursquare
Om de online vrienden van jouw vrienden ook bij het feestje te betrekken kun je een event aanmaken op Foursquare. Dit is gratis en doordat mensen inchecken bij jouw evenement, zullen zij dit delen met hun netwerk.

Tip 3: Laat mensen elkaar taggen op Facebook
Deel tijdens je BBQ een aantal foto’s via Facebook en tag mensen daarin. Op die manier komen de foto’s van jouw gezellig BBQ feest ook op hun timeline te staan. Moedig daarnaast ook je vrienden aan om te actief foto’s en berichten te delen. Dit vergroot de bekendheid van jouw BBQ en zo blijven alle vrienden realtime op de hoogte.

Tip 4: Maak een video en deel deze op YouTube
Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar een video zegt nog veel meer. Film daarom ook tijdens je BBQ en upload deze video enkele dagen na afloop naar YouTube. Uiterraard deel je de link via Facebook en Twitter met je vrienden, zodat ze hem niet missen.

ustream live uitzendenTip 5: Stream je BBQ live met de wereld
Je kunt er ook voor kiezen om een live stream op te gaan zetten. Via UStream.tv kun je dit eenvoudig doen en je online vrienden kunnen zo meekijken en genieten van de sfeer en jouw BBQ kunsten.

Tip 6: Laat vrienden een aanbeveling schrijven op LinkedIn
Als je vrienden na afloop tevreden zijn met de organisatie van jouw BBQ en de kwaliteit van het eten, dan kunnen ze je hiervoor natuurlijk een aanbeveling geven op LinkedIn. In deze aanbeveling kunnen ze jouw organisatorische kwaliteiten benadrukken.

Laatste tip: Bovenstaande tips zijn uiteraard een beetje overdreven, maar als je er om moest lachen, deel het dan met je netwerk via onderstaande knoppen!