6 situaties waarin je je social media echt NIET hoort te checken

We leven tegenwoordig met de smartphone in de hand. Het lijkt wel alsof we niet meer zonder kunnen, en social media is hier toch wel de oorzaak van. We willen voortdurend weten wie wat aan het doen is, wie onze posts leuk vinden en wat erop gezegd wordt. Bereiken we wel de resultaten die we willen bereiken? Zijn er al nieuwe volgers / likers bij?

Soms kan het écht niet!

Social media is als een verslaving. We hebben er voortdurend behoefte aan, en dit zorgt nogal eens voor boze blikken van anderen. We hebben het dan natuurlijk vooral over de situaties waarin jij lekker even je social media checkt, terwijl dat eigenlijk écht niet kan. Dit zijn de 6 situaties waarin je je smartphone echt even weg moet stoppen (volgens onderzoek).

1. Tijdens het wandelen

De hond uit gaan laten en niet zien wat je hond eigenlijk doet, omdat jij op je scherm kijkt. Of gewoon even door het centrum wandelen en tegen iedereen op botsen, omdat je niet anders ziet dan je Facebook page op je smartphone. 46% van de Nederlanders vindt dit irritant.

2. Tijdens het reizen met anderen

Reizen met het openbaar vervoer was ideaal voor de dagdromers en mensen die interessante gesprekken wilden voeren met totaal onbekenden. Of lekker een boek lezen.. Een boek? Wat is dat? Tegenwoordig zijn we aan het socializen met de smartphone. 51% vindt dit echt heel vervelend om naar te kijken.

3. In bed

Je telefoon in bed gebruiken, om je social media te checken dus (!), is niet erg als je alleen in bed ligt. 55% van de ondervraagden vindt het heel storend als een bedpartner met de smartphone bezig is in bed.

4. Tijdens het eten

Het eten hoort toch wel een gezellig samenzijn te zijn, en geen moment om je social media te checken. Hier is maar liefst 86% het mee eens.

5. In de bioscoop

Veel mensen, namelijk 88% van de ondervraagden, vindt het heel vervelend als iemand zit te Twitteren of Facebooken tijdens de film in de bioscoop. Dat hinderlijke licht van die smartphone! Als je toch niet kijkt, ga dan lekker buiten zitten!

6. Tijdens plechtigheden

Bruiloften en begrafenissen zijn toch wel de plechtigheden waar echt geen smartphone in thuishoort voor het controleren van social media of het voeren van gesprekken in Facebook Messenger. Not done, vindt 93%.