6 Interessante social media statistieken

Social media verandert voortdurend. Dit betekent niet alleen dat wij hier als ondernemers goed en snel op in moeten spelen, maar het betekent natuurlijk ook dat de statistieken – waar wij toch vaak aan vasthouden – mee aan het veranderen zijn. Tijd voor wat frisse statistieken op het gebied van social media.

De belangrijkste statistieken op een rij

Wij hebben de nieuwste statistieken eens voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kan beoordelen in hoeverre het nuttig kan zijn voor jou om hier met je onderneming op in te spelen.

  • Twitter gebruikers schrijven aanzienlijk meer blogs dan gebruikers van uitsluitend andere social media. Ook heb je bij Twitter gebruikers wel ruim 300% meer kans op een retweet, een beoordeling of een reactie dan bij andere social media gebruikers.
  • Een heel groot deel van de geplaatste tweets weerspiegelt oorspronkelijke inhoud. We hebben het dan niet over directe retweets, maar over gewoon geplaatste tweets. Dit komt neer op 85%.
  • Merken houden zich wat meer met Google+ bezig dan vorig jaar. Vorig jaar om deze tijd plaatste een kleine 9% van de merken op Google+ inhoud, per week. Nu gat het om 15% van de aanwezige merken die minimaal drie keer per week iets posten.
  • 70% van alle B2B ondernemingen maakt gebruik van Facebook om belangrijke content te verspreiden. Vorig jaar was dit nog 59%.
  • Bijna 70% van alle social media posts worden gelezen en geplaatst op een mobiel apparaat. Dit geeft direct ook aan hoe belangrijk het is om een responsive website te hebben.
  • Hoe korter de berichten, hoe effectiever. Onderzoek van Vitrue heeft uitgewezen dat posts van minder dan 70 tekens het aanzienlijk beter doen op het gebied van betrokkenheid dan de posts waarin meer tekens worden gebruikt.

Alles weten over social media?

Tegenwoordig moeten we eigenlijk op alle social media aanwezig zijn om er echt bij te horen. Als je niet alles bij kan houden, dan kan uitbesteden een optie zijn. Wil je wel alles zelf doen, maar ben je niet overal goed van op de hoogte? Bekijk dan eens onze trainingen.