5 YouTube kanaal tips

Er zijn al meerdere mensen miljonair geworden door YouTube. Dat is niet gek natuurlijk! Hoe komt het dan dat dit jou nog niet gelukt is?

Twee winstniveaus

Je kan op YouTube winst behalen op twee niveaus, namelijk op videoniveau en op kanaalniveau. Vandaag vertellen wij je meer over winst behalen op kanaalniveau. De acties hiervoor voer je in principe maar eenmalig uit, en optimaliseer je wanneer er nieuwtjes op YouTube zijn. Met deze 5 YouTube kanaal tips haal jij meer succes met je YouTube kanaal.

1. Je website koppelen

Je kunt je YouTube kanaal en je website aan elkaar koppelen om meer opties te krijgen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden in annotaties, welke interessant zijn voor winst op videoniveau.

2. Je logo plaatsen

Je kunt je logo in iedere video laten verschijnen. Je bepaalt zelf hoe lang dit logo in beeld blijft en wanneer deze moet verschijnen en verdwijnen. Wanneer mensen over het logo bewegen met de muis, dan hebben zij direct de optie om zich op jouw kanaal te abonneren.

3. Populaire kanalen en de channel module

Je kunt andere kanalen, bijvoorbeeld bekenden of zakenpartners, promoten door de channel module toe te voegen. Vink vervolgens ook ‘Popular Channels’ aan. Dit zorgt ervoor dat de andere kanalen op jouw landingspagina verschijnen. Hierdoor zorg je er weer voor dat jouw kanaal ook bij anderen op de landingspagina wordt getoond.

4. Blijf niet anoniem

Heb jij de Header en About wel ingevuld op je YouTube kanaal? Dit is wel verstandig, want je kunt jezelf voorstellen en je hebt direct de mogelijkheid om mensen door te verwijzen naar je website.

5. De instellingen

Maak gebruik van standaard instellingen voor je video’s. Deze zaken worden dan bij iedere video die je plaatst direct al aangegeven, waardoor je in de toekomst tijd bespaart. Denk aan relevante keywords en tags, maar ook aan een categorie en bijvoorbeeld je bedrijfsnaam. Zo kan je dit nooit vergeten in te vullen.

Winst op videoniveau

Zoals aangegeven kan je niet alleen winst behalen op kanaalniveau, maar ook op videoniveau. Morgen geven we je 5 YouTube video tips, dus blijf er zeker bij!