5 Tips om op te vallen met je offerte

Voordat een klant zaken met je gaat doen wil hij graag een offerte ontvangen. Iedere ondernemer kan een offerte maken, maar hoe val je nu op en zorg je ervoor dat de opdrachtgever voor jouw aanbod kiest? Ik dit artikel geef ik je 5 tips!

Wat is een offerte?

Een offerte is een formeel aanbod tot het sluiten van een overeenkomst, opgesteld op verzoek van een potentiële klant van een bedrijf. In een offerte geef je aan welke diensten of producten de opdrachtgever bij je gaat afnemen, onder welke voorwaarden en tegen welke vergoeding.

Hieronder staan 5 tips om op te vallen met je offerte:

1. Geef uitleg bij je offerte

Het is aan te raden om een verklarende brief bij je offerte te steken. De offerte zelf moet overzichtelijk en zakelijk zijn en moet alle elementen bevatten zodat de klant direct weet waarvoor en hoeveel hij moet betalen. Zorg dat de begeleidende brief de klant persoonlijk raakt zodat hij zich extra voelt aangesproken.

2. Maak de offerte niet te lang

Sommige bedrijven geven een offerte mee die bijna zo dik is als een boek. Een klant wil direct weten waar hij aan toe is en daarom is het not-done om een lange offerte te schrijven. Geef hem maximaal 2 A4-tjes mee.

3. Gebruik stevig papier

Print je je offerte? Maak dan geen gebruik van standaard wit papier. Kies voor 120 grams A4 papier, dit komt een stuk professioneler over. Ook voorkom je hiermee dat de tekst mogelijk gaat doordrukken naar de achterkant.

4. Zorg voor een overzichtelijke offerte

Je moet er steeds voor zorgen dat de offerte overzichtelijk is, want de klant mag zeker niet gaan puzzelen om de totaalprijs bij elkaar te krijgen. Zorg er voor dat de klant gemakkelijk de totaalprijs ziet en laat zien hoe je aan die prijs bent gekomen door middel van een tabel.

5. Zorg voor een call to action in de offerte

Je kunt de offerte met succes afsluiten als je bijvoorbeeld een leverbelofte erin zet als hij voor een bepaalde datum aankoopt. Je kunt ook er ook voor zorgen dat je een “speciale prijs” maakt zodat je klant jouw offerte niet kan weigeren.

Social media inzetten voor meer klanten

Als je meer leads wilt via je website en meer klanten wilt krijgen via social media, dan kunnen wij je daarbij helpen. Je kunt bij ons een training volgen waarin we je alles leren. Bij ons kun je natuurlijk ook een offerte aanvragen.