Social media tips voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op 19 maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Een moment waarop honderden politici hun standpunt aan het publiek willen laten horen met het doel stemmen te werven. En hoe kan dit gemakkelijker dan via sociale media? Om echt resultaat te halen uit social media moet je het goed inzetten.

Vijf social media tips voor raadsleden en fracties

Hieronder staan 5 social media tips voor de gemeenteraadsverkiezingen.

1. Maak een Facebook pagina aan voor uw partij

Een groot deel van de Nederlandse bevolking is actief op Facebook. Via dit medium is dan ook een groot aantal stemmers te bereiken. Een Facebook pagina geeft gebruikers de mogelijkheid om uw pagina “leuk te vinden”.  Alles wat u dan op uw pagina plaatst, nieuwtjes, foto’s, etc. komt dan automatisch in het overzicht te staan van degenen die u volgen. Een gemakkelijke manier om potentiële stemmers op de hoogte te houden.

2. Maak uw LinkedIn profiel compleet

LinkedIn is vooral het zakelijke platform. Door uw profiel compleet te maken zorgt u ervoor dat u alvast zo veel mogelijk informatie geeft over uw standpunten en kwaliteiten.

3. Claim uw Twitter-account

Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk uw Twitter-account claimt, anders doen anderen het misschien. Dit kan veel schade aan uw imago aanrichten. Bovendien moet u de kans grijpen om via Twitter uw potentiële stemmers op de hoogte te houden.

4. Maak een communicatiekalender voor uw social media

Zo zorgt u ervoor dat u niet vergeet uw publiek op de hoogte te houden en uw stemmers te blijven bereiken zodat ze uiteindelijk op 14 maart ook voor u naar de stembus gaan.

5. Stel een team samen om uw social media bij te houden

Social media kost al snel veel tijd het is dus slim om een team samen te stellen die dit van u kan overnemen op de momenten dat u het druk heeft, bijvoorbeeld op die cruciale dagen vlak voor 5 maart.

Nog meer tips? Speciale training

Wilt u weten hoe u uw social media zo goed mogelijk benut? Volg dan onze speciale social media training over hoe partijen en gemeenteraden social media zo goed mogelijk kunnen inzetten. Deze training is enerzijds zeer handig voor u als politicus en anderzijds meteen bruikbaar voor de promotie van uw partij. Interesse? Meld u dan nu aan voor de social media training voor de gemeenteraadsverkiezingen.