5 manieren om meer bloginspiratie te vinden

Het vinden van goede onderwerpen voor nieuwe blogs is voor veel bedrijven een lastige opgave. Zeker wanneer je al een aardige tijd zakelijk aan het bloggen bent kun je te maken krijgen met een ware blokkade. Je weet het gewoon even niet meer, dus ga je uit het raam kijken in de hoop dat er een nieuw onderwerp binnen komt ‘vliegen’. Beter is het om actief op zoek te gaan naar nieuwe blogonderwerpen.

Zo vind je snel nieuwe blogonderwerpen!

Heb jij moeite met het vinden van bloginspiratie, gewoon omdat je even geen goede blogonderwerpen kunt bedenken? Geen nood, dit overkomt de beste bloggers. Gelukkig zijn er meerdere manieren om vrij snel voldoende inspiratie te krijgen en meerdere blogonderwerpen op te sporen. Wij geven je 5 slimme tips.

1. Social media

Speur eens op de sociale kanalen. Bekijk wat pagina’s van bedrijven die in dezelfde branche actief zijn en ontdek waar zij het zoal over hebben. Ook kun je de comments van klanten en prospects eens lezen om te zien waar zij meer informatie over willen hebben of waar zij vragen over stellen. Op deze manier heb je aardig snel een mooi lijstje met nieuwe blogonderwerpen.

2. Blogs lezen

Een gebrek aan blogonderwerpen? Lees blogs! Veel bedrijven die binnen jouw branche actief zijn hebben ook een zakelijk blog, net als jij. Lees eens wat blogs van een concurrent en schrijf je direct in voor het ontvangen van toekomstige blogs, als die mogelijkheid er is. Door het lezen van blogs kom je steeds nieuwe stukjes informatie tegen waar jij een compleet nieuw blog over kunt schrijven.

Belangrijk is natuurlijk wel dat je geen content van anderen overneemt ofwel kopieert. Laat je enkel inspireren.

3. Zoek naar inspirerende citaten

Inspirerende citaten zijn er meer dan voldoende te vinden op internet. Sommigen zal je al eens hebben gehoord of gelezen, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken. Wanneer we inspirerende citaten lezen, dan gaan onze hersenen creatiever denken. Hierdoor krijg je al snel nieuwe ideeën voor je zakelijke blogs waar je mee verder kunt. Schrijf alle nieuwe blogonderwerpen op. Stop niet bij één onderwerp. Voor je volgende blog kun je wel weer hetzelfde probleem hebben. Het is dan prettig als je nog wat nieuwe onderwerpen op voorraad hebt.

4. Boeken en vakbladen

Binnen iedere branche zijn wel topauteurs aanwezig. Er zijn eindeloos veel boeken en vakbladen, dus ook voor jouw branche is er meer dan voldoende literatuur te vinden. Lees eens iets in je vrije tijd, of tijdens werktijd wanneer je dit goed in kunt plannen. Het voordeel van boeken is wel dat je er makkelijk een post-it in kunt plaatsen op een bladzijde die jij kunt gebruiken voor een nieuw blog. Ook hier geldt natuurlijk dat je niets mag kopiëren. Lees de informatie, leg het boek weg en schrijf jouw blog vanuit je eigen gedachten.

5. Blogs herschrijven

Als je echt al jaren aan het bloggen bent, dan kom je er eigenlijk niet omheen dat je eenzelfde onderwerp meerdere keren bespreekt. Neem je oude blogs eens door. Er zijn er ongetwijfeld tientallen bij die nog steeds heel interessant zijn, maar die wel een update kunnen gebruiken. Je kunt bestaande blogs laten herleven door ze te herschrijven met nieuwtjes van nu.

Je blogs uitbesteden kan natuurlijk ook

Is het echt even gedaan met je inspiratie? Dan kun je ook het schrijven van je blogs uitbesteden, voor tijdelijk of gewoon voor lange tijd. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over een gebrek aan inspiratie, want de externe blogger kan de onderwerpen voor jou zoeken. Lever je liever zelf onderwerpen aan, maar heb je geen tijd of zin om de blogs uit te werken? Ook prima! Wij helpen je graag verder.