5 handige apps voor het schrijven van een blog

Veel ondernemers zien het schrijven van blogs nog steeds als een noodzakelijk kwaad. Het kost bloed, zweet en tranen om een blog op het digitale papier te krijgen en dan staat de volgende datum voor een vers blog alweer in de agenda. Lastig! Je kunt het jezelf op meerdere manieren een stukje makkelijker maken. Zo kun je gebruik maken van apps.

Apps die bloggen vereenvoudigen

Wij hebben een aantal apps gevonden die het zakelijk bloggen net even makkelijker maken. Hieronder vind je een overzicht van 5 apps die je zeker eens kunt uitproberen wanneer jij ook moeite hebt met het schrijven en publiceren van zakelijke blogs.

1. Post Planner

Bij zakelijk bloggen komt veel kijken. Je moet een blog niet alleen schrijven, maar ook publiceren en natuurlijk promoten via social media. Post Planner is een ideale app om je te helpen bij dit proces. Je kunt namelijk makkelijk alle inhoud vinden op Facebook en Twitter, maar de app helpt je ook bij het plannen van social media posts en bij het posten zelf. Je kunt de best gepresenteerde inhoud op social media vinden, zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar de ideale post of tweet om op in te haken. Zo kan de app je helpen om een blog te maken dat echt viraal gaat.

2. LinkWithin

LinkWithin is een WordPress plug-in en daarmee niet voor iedereen beschikbaar. Omdat verreweg de meeste bedrijven een WordPress site hebben, hebben wij ervoor gekozen om deze app wel in de lijst op te nemen. De plug-in is namelijk ideaal om automatisch miniatuurafbeeldingen en links naar gerelateerde berichten te plaatsen in je blog. Je kunt ervoor kiezen om aparte blogpagina’s weer te geven, maar een koppeling naar een startpagina is ook een optie. Uitstekend voor het opbouwen van een sterke linkbuildingstructuur.

3. Evernote

Evernote. Ja, wie werkt er niet mee? De meeste mensen hebben minstens eens gehoord over Evernote en dat geeft aan hoe bekend deze app is. Maar weet je ook dat Evernote je kan helpen als het om je zakelijke blogs gaat? Veel mensen surfen eindeloos op het internet op zoek naar nieuwe onderwerpen voor blogs. Tijdens die zoektocht vragen zij zich af waarom er niet iets bestaat om het vastleggen van informatie makkelijker te maken. Tadaa! Daar is Evernote. Deze app helpt je om info vast te leggen, maar ook om deze met alle andere apparaten te synchroniseren. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot de verzamelde informatie en kun je ermee aan de slag wanneer jij het wilt.

4. Feedly

Waar kun je de meeste inspiratie vinden voor nieuwe blogs? Juist, in eerder geschreven blogs! Er zijn waarschijnlijk eindeloos veel blogs die voor jouw branche interessant zijn. Deze blogs kunnen jou inspireren, maar hoe hou je dat allemaal bij? Daar heb je Feedly voor. Je kunt je makkelijk op alle relevante blogs abonneren en de inhoud van deze blogs wordt samengevoegd in Feedly. Je hoeft dus niet meer alle blogs na te lopen, maar je ziet alles makkelijk in één app verschijnen. Dat bespaart veel tijd!

5. NetworkedBlogs

Promoot jij je blogs op Facebook? Dan kun je wel een app gebruiken die je helpt om de promotie succesvol te maken. Daar heb je NetworkedBlogs voor! Deze app promoot het blog automatisch en zorgt voor de nodige reclame om je blog goed onder de aandacht te brengen.

Blog en social media hulp!

Lukt het echt niet met het schrijven van blogs, of gaat het schrijven wel, maar krijg je het niet voor elkaar om je blogs effectief te promoten via social media? Dan helpen wij je graag verder. Wij kunnen het schrijven van je blogs van je overnemen, maar wij bieden je ook de nodige social media trainingen als je het lekker zelf wilt blijven doen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.