De 5 belangrijkste redenen om LinkedIn te hebben

Voor de meeste ondernemers is LinkedIn eigenlijk al echt onmisbaar geworden, maar er zijn zeker ook nog meer dan voldoende professionals die gewoon echt het nut van het sociale netwerk niet inzien. Zonde!

LinkedIn kan veel voor je doen

LinkedIn kan echt voor je werken. Het sociale netwerk heeft zoveel unieke functionaliteiten voor professionals dat het echt onmisbaar kan zijn als je je carrière een boost wilt geven of op het juiste niveau wilt houden. Wij geven je de 5 belangrijkste redenen waarom alle professionals LinkedIn zouden moeten hebben.

1. Het versterken van het imago

LinkedIn kan enorm bijdragen aan het versterken van het imago van je onderneming. Zeker ook de aanbevelingen kunnen hier een aanzienlijke rol in spelen. Daarnaast heb je natuurlijk de gelegenheid om al je kwaliteiten, prestaties en onderscheidingen te presenteren.

2. Inzicht in zakelijke contacten

Je kan niet alleen connecties maken met zakelijke contacten om gewoon maar ‘in touch’ te blijven, maar je kan natuurlijk ook op de voet volgen waar je zakelijke contacten zich mee bezig houden. Hier kan je als ondernemer soms goed op inspelen. Daarnaast kunnen anderen jou natuurlijk ook in de gaten houden en direct reageren als je iets interessants post.

3. Up to date blijven in je branche

In iedere branche vinden ontwikkelingen plaats, en deze verschijnen veelal het eerst op LinkedIn. Het is dus ook dé ideale plaats om nieuwe trends binnen jouw branche op te pikken, zodat je hier direct mee aan de slag kan. Zo kan je de grote groep een stapje voor blijven.

4. Een goede voorbereiding op meetings

Heb je een zakelijke meeting met iemand die je niet eerder hebt ontmoet? Bekijk zijn of haar LinkedIn profiel en je hebt genoeg stof om het ijs mee te breken.

5. Meer traffic genereren

Natuurlijk is LinkedIn ook ideaal om meer traffic naar je zakelijke website mee te genereren. Veel bedrijven die actief gebruik maken van LinkedIn halen gemiddeld 27 procent meer bezoekers binnen op de website.

Nog niet overtuigd?

Wil jij nu eens weten waarom LinkedIn eigenlijk écht onmisbaar is voor de professional? Laat je dan verbazen over de vele mogelijkheden van LinkedIn, tijdens onze LinkedIn training.