4 Tips voor de perfecte LinkedIn samenvatting

Veel ondernemers slaan het invullen van de samenvatting op LinkedIn over. Het kost teveel tijd, het is te moeilijk of er is gewoonweg te weinig inspiratie. Dus, dan laat je de LinkedIn samenvatting maar leeg, toch?

Schrijf een LinkedIn samenvatting!

Het is het verleidelijk om de samenvatting op LinkedIn dan maar leeg te laten, met de gedachte dat het dan ‘later wel een keer komt’. Niet verstandig, want juist de LinkedIn samenvatting kan veel voor jou doen! Met deze 4 tips kan jij ook een perfecte samenvatting voor LinkedIn schrijven.

1. Vind ‘collega’s’

Ga op LinkedIn op zoek naar professionals die zich hebben gespecialiseerd in jouw vakgebied. Je zoekt dus eigenlijk naar je grootste concurrenten. Lees de samenvattingen die zij hebben geschreven, maak hierbij notities, leer ervan en schrijf vervolgens je eigen samenvatting. Natuurlijk kopieer je geen tekst uit samenvattingen van andere professionals! Je moet wel origineel zijn (en blijven).

2. Kort en krachtig

Er wordt vaak gedacht dat je je hele levensverhaal moet opschrijven in je LinkedIn samenvatting, maar eigenlijk heet het niet voor niets een ‘samenvatting’. Maak er geen boekwerk van, maar vermeld alleen de belangrijkste zaken die echt relevant zijn. Maak voor jezelf eerst een lijst met de ‘highlights’ van jouw persoonlijkheid en carrière. Zet alles op volgorde en schrijf er vervolgens een LinkedIn samenvatting uit.

3. Sfeer creëren

Sfeer is belangrijk in je LinkedIn samenvatting. De lezer moet niet het gevoel krijgen dat je een ingestudeerd lijstje aan het opdreunen bent in je tekst. Maak er een mooi doorlopend verhaal van en leg er persoonlijkheid in. Men wil jou leren kennen en dit doe je het best door een aangename sfeer in je samenvatting te creëren. Een stukje humor kan zeker geen kwaad.

4. Je (behaalde) goals

Het is goed om te laten weten in je LinkedIn samenvatting wat je nog voor ogen hebt. Wat is jouw missie? Wat is je doelstelling? Waar wil je naartoe en hoe ben je van plan dit te gaan bereiken? Daarnaast is het ook belangrijk om te laten zien dat jouw werkwijze al gewerkt heeft voor jou. Vergeet dus niet om ook te vermelden wat je inmiddels al bereikt hebt.

Maak je samenvatting niet te zakelijk, maar je pas gerust wel wat vertellen over je bedrijf.

LinkedIn Training

Het goed, effectief en vooral ook spraakmakend inrichten van je LinkedIn profiel is niet eenvoudig. Tijdens onze LinkedIn training krijg je natuurlijk ook tips om jouw LinkedIn account voor je te laten werken. Gewoon, omdat dat wérkt!