4 Tips om je werk leuker te maken

Kijk jij op je werk elk kwartier naar de klok, werk je van pauze naar pauze en dwalen je gedachten voortdurend af naar leuke dingen? Dan wordt het tijd dat je er iets aan gaat doen. Je voelt je veel meer voldaan wanneer je meer werk afkrijgt, en je krijgt alleen meer werk af als je daar echt toe gemotiveerd bent.

Maak je werk aangenamer

Door je werk leuker te maken voor jezelf krijg je niet alleen meer voor elkaar op een dag, maar zal je ook merken dat je werk minder saai, minder vermoeiend en minder vervelend is. Met deze 4 tips kan jij je werk veel aangenamer (en effectiever) maken.

1. Investeer in collega’s

Natuurlijk, je collega’s kies je niet. Je kan niet met iedereen even goed overweg. Investeer om je collega’s beter te leren kennen, zoek naar de leuke eigenschappen van je collega’s en creëer een leuke sfeer onderling. Zo krijg je meer en meer het idee dat je met vrienden werkt, en dat maakt het werk plezieriger.

2. Zorg voor uitdagingen

Als je werk nogal saai is, dan betekent dit niet dat het ook saai moet blijven. Maak zelf uitdagingen van je taken. Heb je een opdracht die je in een half uur af moet ronden? Daag jezelf dan uit om het in twintig minuten te doen. Moet je een presentatie van minimaal vijf sheets maken? Daag jezelf uit om er zeven te maken.

3. Beloon jezelf

Ben je dol op dropjes, chocolaatjes, biscuitjes of misschien wel rozijntjes? De hele dag door snoepen is niet goed voor je, en leidt je ook af van je werk. Stel jezelf doelen en spreek met jezelf af dat je iets lekkers mag pakken als je het doel behaald hebt. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je na een A4-tje tikken een dropje mag, en houd je hier ook aan.

4. Vraag om iets nieuws

Wanneer je dag in – dag uit hetzelfde doet, dan gaat dit vervelen. Je weet het allemaal wel en het gaat eigenlijk op de automatische piloot. Hierdoor worden je dagen langer. Vraag aan je leidinggevende of deze je iets nieuws kan geven, iets om over na te denken. Dit hoeft niet direct een toevoeging aan je functie te zijn. Hij of zij kan je ook vragen om het personeelsuitje te organiseren.

Elk uur Twitteren

Elk uur een zakelijke tweet de wereld in ‘gooien’ is een mooie afleiding. Vraag je leidinggevende of je deze taak op je mag nemen, als extra uitdaging. Als jij een Twitter training volgt, dan kan je direct ook laten zien hoe veel goeds jij voor het bedrijf kan doen.