3 Onmisbare soorten online marketing

soorten online marketing

Online marketing op zich is natuurlijk in deze tijd al onmisbaar voor bedrijven. Toch zijn er veel verschillende soorten online marketing waar bedrijven aandacht aan kunnen besteden. Bepaalde vormen zijn een absolute must anno 2018, terwijl andere vormen van online marketing best nog op een lager pitje kunnen blijven staan.

Soorten online marketing

Wanneer je als bedrijf écht succesvol wilt zijn, dan moet er een deel van de marketingfocus worden gericht op het online vlak. Denk aan visuele marketing, in de vorm van infographics of video’s. Maar we moeten ook eerlijk zijn. Het maken van video’s bijvoorbeeld is gewoonweg niet voor iedereen weggelegd, ondanks dat het wel belangrijker wordt voor bedrijven om hier aandacht aan te besteden. Wij hebben 3 soorten online marketing voor je opgezocht die in deze tijd echt onmisbaar zijn voor bedrijven.

1. Mobiele marketing

Steeds meer Nederlanders zijn in het bezit van een smartphone en/of een tablet. Een aantal jaren geleden was het nog zo dat het overgrote deel van de surfers toch via een vast apparaat door websites ging speuren. Deze tijd zijn we inmiddels voorbij. In 2018 maken de meeste online (be)zoekers gebruik van een smartphone of tablet. Daarom is mobiele marketing tegenwoordig echt onmisbaar voor bedrijven.

2. Content marketing

Voor bedrijven is het heel belangrijk om aandacht te besteden aan content marketing. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt denken aan het realiseren van een actief blog, maar bijvoorbeeld ook aan het versturen van een digitale nieuwsbrief eens per week of per maand. Je kunt het vanzelfsprekend ook combineren. Uiteindelijk gaat het erom dat je via content op persoonlijk niveau communiceert met je prospects en je klanten.

3. Social media marketing

Social media worden nog altijd belangrijker als het gaat om de communicatie met prospects en klanten. Alles draait tegenwoordig om het aangaan van interactie. Je moet ‘er zijn’ voor iedereen die je aan wil spreken. Steeds meer consumenten gebruiken social media voor het benaderen van bedrijven en voor het lezen van recensies voordat er een eventuele aankoop wordt gedaan. Dit zijn redenen die zeker aangeven dat ook social media marketing in deze tijd een echte must is voor bedrijven.

Aan de slag met social media

Van deze drie belangrijke vormen van online marketing is social media marketing misschien nog wel het belangrijkst. Bedrijven die niet op de sociale kanalen te vinden zijn lopen grote kansen mis. Kun jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van social media marketing? Dan helpen wij je natuurlijk graag verder. Neem gerust eens contact met ons op.