TTM Communicatie bestaat vandaag 10 jaar!

20 Oktober 2010 was het begin van een nieuw avontuur. Vol in de crisistijd begon Leon Tindemans zijn eigen communicatiebureau met de focus op social media. De afgelopen jaren zijn we gegroeid tot een professioneel full-service social media bureau. Mijlpalen zijn er om te benoemen en te vieren, vandaag bestaan we precies 10 jaar! 

Toen we in 2010 begonnen stond social media bij veel bedrijven nog in de kinderschoenen. Hyves bestond nog en van Instagram had toen nog niemand gehoord. Al snel zagen bedrijven de zakelijke kansen van Facebook, Twitter en LinkedIn. Onze eerste klant was Fruity Friends uit Barendrecht met een social media training. Door veel te netwerken kwamen daarna diverse opdrachten. Iedereen wilde de zakelijke kansen van social media leren. Tot vandaag de dag geven we nog steeds trainingen op maat.

Social media moet je doen, iedere dag weer opnieuw. Na afloop van veel trainingen gaat het even goed, maar daarna zakt het toch weer weg, het goede-voornemens-effect. Dus in 2012 opperde wij het idee om voor bedrijven hun social media bij te gaan houden. Al snel kwamen de eerste opdrachten van o.a. Hertz Autoverhuur. Wij bedachten alle content, plaatste dit en hielden alle reacties bij. Om dit allemaal goed te kunnen verzorgen was het tijd voor het eerste personeelslid: Rick. 

In de jaren daarna zijn we verhuisd van Herwijnen naar een eigen kantoor in Zaltbommel. Die 180 m2 bleek voor twee personen iets te groot te zijn en dus zijn we ons in Leerdam gaan vestigen. Vanuit hier werken we inmiddels met een leuk team voor allerlei klanten.

Ons motto sinds het begin was altijd: ‘Practice what you preach’. In alles wat wij onze klanten leren hebben we zelf voldoende ervaring. Zo hebben we in al die jaren meer dan 1600 blogs geschreven en 400 video’s gemaakt. Om nog maar te zwijgen over het aantal ‘goede ideeën’ van webshops, dvd’s en niche-websites die in potentie veel geld hadden kunnen opleveren. Helaas bleek dit altijd veel tijd te kosten en kan je je als ondernemer maar beter focussen op een paar zaken en die goed doen.

Vandaag bestaan we dus 10 jaar en om eerlijk te zijn zitten we al zes maanden na te denken hoe we dit moeten gaan vieren. Een groot feest organiseren? Een congres houden? Een tweede boek uitgeven? Een relatiegeschenk versturen of een online training in Skillba tegen een spotprijsje aanbieden… we kwamen er niet uit. En terwijl we dit schrijven weten we het nog steeds niet. Slecht hè!

Het neemt natuurlijk niet weg dat we jou als klant en relatie onwijs willen bedanken voor je vertrouwen in TTM Communicatie. Super bedankt voor het volgen van een training bij ons in de afgelopen jaren of dat wij je social media hebben mogen beheren.

Kijkend naar de toekomst, dan ziet de wereld er inmiddels behoorlijk anders uit. Zeker de afgelopen maanden zijn een shock geweest voor velen. Kijk naar de situatie en pas je business erop aan. Ook wij zijn al jaren bezig om online schaalbaarder te worden. Online leren zal een groei doormaken en wij zijn er klaar voor.

Wij blijven gewoon doorgaan met het adviseren en ontzorgen op het gebied van social media. Online draait de wereld immers gewoon door.

Wees positief en gaan!

Leon, Ivanka, Job, Connie