Stel vragen op YouTube en zorg voor interactie!

Als u regelmatig video’s upload naar YouTube en u krijgt veel views, dan wilt u natuurlijk weten wat mensen van uw video’s vinden. Door aan het eind vragen te stellen of mensen te vragen of zij op de Leuk of abonneren knop willen drukken krijgt u meer interactie. De meeste kijkers zijn voornamelijk geïnteresseerd in de inhoud van uw video en zullen niet snel reageren. U moet ze dus een extra zetje geven.

Stel vragen aan het einde van uw video

Hieronder is een video te vinden waarin ik toelicht waarom het zo belangrijk is om vragen te stellen aan het einde van uw video’s.

Scoren video’s met meer interactie hoger?

Ja. Video’s met meer reacties en likes scoren hoger in de zoekresultaten van Google en YouTube. Dit is natuurlijk logisch, want YouTube wil dat bezoekers lang op hun website blijven en zal ze daarom liever een populaire video laten zien, dan eentje die dat niet is. Stel dus vragen in uw video en vertel wat mensen moeten gaan doen.

aan de slag met youtube

Meer halen uit YouTube?

Als u meer wilt weten over YouTube. dan kunt u een persoonlijke YouTube Training volgen. Hierin leggen wij u precies uit hoe u succesvol video voor uw bedrijf kunt inzetten.