Hoe verwijder ik een connectie op LinkedIn?

Uw LinkedIn netwerk is uiteraard bedoeld voor het onderhouden van nuttige contacten in de zakelijke sfeer. Deze contacten kunnen u altijd van pas komen, maar het kan voorkomen dat u een bepaald persoon wilt verwijderen uit uw lijst contacten. Een contact verwijderen uit uw LinkedIn profiel is niet lastig en het kost slechts een paar minuten van uw tijd.

Meer weten over LinkedIn? In onze 1-op-1 LinkedIn training geven wij veel zakelijk tips! U kunt ook een gratis LinkedIn training volgen.

Een LinkedIn contact verwijderen

Wilt u een LinkedIn contact verwijderen, volgen dan deze 4 stappen. Open uw profiel op LinkedIn en ga naar My Network (Mijn Netwerk) > Connections (Connecties).

U ziet nu een lijst met al uw connecties. Zoek via het zoekvakje naar de naam van de persoon en druk op Enter.

Nu u een lijst heeft met connecties, drukt u op de drie puntjes … die naast message staan.

U krijgt nu nog een ‘weet u het zeker’ melding. Klik op Remove en dan bent u niet meer met elkaar verbonden op LinkedIn.

Tip: LinkedIn boeken

De volgende boeken over LinkedIn kan ik u zeer aanraden als u meer wilt halen uit LinkedIn:
Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken (€ 19,95)
– LinkedInmarketing in 60 minuten (€ 12,50)
– Solliciteren via LinkedIn (€ 14,99)

Bekijk hier alle LinkedIn boeken bij Bol.com.

Verwijderen en uitnodigen van een relatie op LinkedIn

Wanneer u contactpersonen verwijdert uit uw contactenlijst, dan krijgen de betreffende personen hier geen bericht van. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat u iemand voor de benen schopt door deze te verwijderen van uw LinkedIn profiel. Bedenkt u zich en wilt u de persoon toch weer in uw lijst, of heeft u per ongeluk iemand verwijderd met het selecteren van andere ongewenste personen? Dan kunt u de betreffende persoon uiteraard opnieuw uitnodigen.

LinkedIn stuurt deze persoon dan opnieuw een uitnodiging. Hierdoor zal het deze persoon wel duidelijk worden dat u het contact eerst heeft verwijderd. U kunt dit uiteraard oplossen door aan te geven dat u het betreffende contact per ongeluk heeft verwijderd uit uw lijst contactpersonen.

Alternatieve methode

Mocht bovenstaande methode niet werken, dan kunt u ook naar het profiel van de persoon gaan en op het pijltje naast Message (bericht) klikken en dan de optie Remove connectie (Connectie verwijderen) kiezen.

Meer weten over LinkedIn?

Mocht u meer willen weten over LinkedIn, dan kunt u altijd een persoonlijke LinkedIn Training volgen. Hierin leert u in 3 uur alles over de zakelijke mogelijkheden en zit u niet uren te experimenteren.