Hoe verwijder ik een connectie op LinkedIn?

Uw LinkedIn netwerk is uiteraard bedoeld voor het onderhouden van nuttige contacten in de zakelijke sfeer. Deze contacten kunnen u altijd van pas komen, maar het kan voorkomen dat u een bepaald persoon wilt verwijderen uit uw lijst contacten. Een contact verwijderen uit uw LinkedIn profiel is niet lastig en het kost slechts een paar minuten van uw tijd. In onze LinkedIn training geven wij u naast deze tip nog meer tips.

Een LinkedIn contact verwijderen

Wilt u een LinkedIn contact verwijderen, volgen dan deze 4 stappen. Open uw profiel op LinkedIn en ga naar Network (netwerken) > Connections (Connecties).

Connectie verwijderen op LinkedIn 2013 - Stap 1

U ziet nu al uw connecties. Scroll iets naar onderen tot u de rechts een vergrootglas ziet met Search (zoeken). Klik hierop.

Connectie zoeken

Typ vervolgens de naam van de connectie welke u wilt verwijderen. Belangrijk: klik niet op het profiel van de persoon die eronder verschijnt, maar klik op ‘enter’. Als u namelijk naar het profiel gaat van deze persoon dan zal die persoon zien dat u hem heeft bezocht.

Connectie verwijderen op LinkedInVink nu het vakje voor zijn naam aan (1), ga dan naar More (meer) (2) en druk op Remove from contacts (verwijder contact) (3).

Connectie verwijderen op LinkedIn 2013 - Stap 4U krijgt nu nog een ‘weet u het zeker’ melding. Klik op Remove en dan bent u niet meer met elkaar verbonden op LinkedIn.

Connectie verwijderen

Tip: LinkedIn boeken

De volgende boeken over LinkedIn kan ik u zeer aanraden als u meer wilt halen uit LinkedIn:
Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken (€ 19,95)
– LinkedInmarketing in 60 minuten (€ 12,50)
– Solliciteren via LinkedIn (€ 14,99)

Bekijk hier alle LinkedIn boeken bij Bol.com.

Verwijderen en uitnodigen van een relatie op LinkedIn

Wanneer u contactpersonen verwijdert uit uw contactenlijst, dan krijgen de betreffende personen hier geen bericht van. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat u iemand voor de benen schopt door deze te verwijderen van uw LinkedIn profiel. Bedenkt u zich en wilt u de persoon toch weer in uw lijst, of heeft u per ongeluk iemand verwijderd met het selecteren van andere ongewenste personen? Dan kunt u de betreffende persoon uiteraard opnieuw uitnodigen.

LinkedIn stuurt deze persoon dan opnieuw een uitnodiging. Hierdoor zal het deze persoon wel duidelijk worden dat u het contact eerst heeft verwijderd. U kunt dit uiteraard oplossen door aan te geven dat u het betreffende contact per ongeluk heeft verwijderd uit uw lijst contactpersonen.

Alternatieve methode

Mocht bovenstaande methode niet werken, dan kunt u ook naar het profiel van de persoon gaan en op het pijltje naast Message (bericht) klikken en dan de optie Remove connectie (Connectie verwijderen) kiezen.

Meer weten over LinkedIn?

Mocht u meer willen weten over LinkedIn, dan kunt u altijd een persoonlijke LinkedIn Training volgen. Hierin leert u in 3 uur alles over de zakelijke mogelijkheden en zit u niet uren te experimenteren.