Hoe verlaat ik een groep op LinkedIn?

Hoe verlaat ik een groep op LinkedInDeel uitmaken van groepen op LinkedIn kan heel nuttig zijn. Het is een goede manier om in contact te komen en te blijven met professionals in diverse relevante vakgebieden. Echter, het kan voorkomen dat u deel uitmaakt van een groep die niet voldoende actief is of niet relevant meer is. U kunt de LinkedIn groep dan verlaten.

Hoe verlaat u een LinkedIn groep?

Via het onderstaande stappenplan kunt u heel eenvoudig een groep verlaten.

Stap 1: Ga naar Linkedin.com
Ga naar uw LinkedIn profiel en kies in de menubalk bovenaan de pagina voor Groups. Vervolgens klikt u op Your Groups, waarna u direct te zien krijgt aan welke groepen u deelneemt op LinkedIn.

LinkedIn Groups - Your Groups - Kennisbank

Stap 2: Klik op de groep die u wilt verlaten
U klikt vervolgens op de groep die u wenst te verlaten.

Stap 3: Ga naar More > My Setting
Vervolgens gaat u in de menubalk naar More, en vervolgens naar My Settings. Hier heeft u de mogelijkheid uw instellingen met betrekking tot de betreffende groep aan te passen. U vindt de optie Leave Group helemaal onderaan de pagina, aan de rechterzijde.

LinkedIn groep verlaten via More en dan Your Settings

Door hierop te klikken, meldt u zich direct af bij de groep.

Opnieuw aanmelden voor een groep

Uiteraard kan het zijn dat u opnieuw lid wilt worden van de groep, nadat u deze eerder heeft verlaten. Dit is uiteraard geen probleem. U kunt zich altijd bij een groep voegen, of lid worden van een groep, ongeacht of u eerder lid bent geweest van de betreffende groep. Het aanmelden bij de groep waar u zich eerder heeft afgemeld verloopt dan ook op dezelfde wijze als het aanmelden bij een nieuwe groep.

Aanmelden bij een groep op LinkedIn