Hoe maakt u een eigen group binnen LinkedIn?

LinkedIn groep aanmakenBinnen LinkedIn kunt u als ondernemer duizenden verschillende groups of groepen vinden. Binnen deze groups kunt u discussiëren, informatie uitwisselen, groepsborrels organiseren enz. Er zijn vele mogelijkheden. Wilt u een group vinden die bij u past, dan gaat u onder het kopje “Search” naar Groups en typt u het woord in wat het beste past bij wat u zoekt. Hebt u bijvoorbeeld een eigen administratiekantoor, dan typt u het woord administratie in en u ziet vijf Nederlandse subgroepen waar u zich bij aan kunt sluiten.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er geen subgroup bestaat bij wat u zoekt. Of dat u zelf een heel goed idee heeft om als ondernemer een nieuwe subgroup te maken. Dan is het binnen LinkedIn mogelijk om een eigen Group aan te maken.

Hoe maakt u een eigen Group op LinkedIn?

Het aanmaken van een eigen Group op LinkedIn is heel eenvoudig. U gaat naar het kopje “Group” en gaat via dit kopje naar de vierde kolom: “Create a Group”.

Eigen groep aanmaken op LinkedIn - LinkedIn Kennisbank

Als u op “create a group” hebt gedrukt, dient u een logo in te voeren voor de Group. U kunt een logo uit uw eigen fotobestand invoeren of een plaatje via Google uitzoeken. Daarna bedenkt u de Groupname en dient u in te vullen wat voor een soort Group u gaat leiden.

Groep details invullen op LinkedIn - LinkedIn Kennisbank

Onder de summary voert u een korte beschrijving in van de Group en het doel van de group.U voegt uw website toe en uw e-mailadres. Daarna beslist u of het een open Group is waar iedereen zich voor kan aanmelden, of dat de aanmelders eerst toestemming aan u dienen te vragen om zich aan te sluiten. Tot slot de taalinvoer, de geografische locatie, uw twitternaam en een overeenkomst met de voorwaarden daarin om de Group te beheren.

Aanmaken is eenvoudig, nu nog bijhouden

Het aanmaken van een eigen subgroup op LinkedIn werkt heel eenvoudig. U logt in en gaat naar het kopje “groups” en daarna wijzigt het zich vanzelf hoe u uw eigen subgroup aanmaakt. Nu moet de groep alleen nog bijgehouden worden met interessante discussies en er moeten leden komen. Hoe u dat doet vertel ik in mijn LinkedIn trainingen.