Zo maakt u een Facebook Pagina aan

Het is tegenwoordig bijna ondenkbaar dat u als ondernemer nog geen Facebook Pagina heeft. Een Facebook page aanmaken is eenvoudig, gratis en heeft talloze voordelen. Zo kunt u als ondernemer eenvoudig in contact komen met bestaande én potentiële klanten. Facebook is een ideaal platform om uw product of dienst bekender te maken, om bestaande klanten te wijzen op de hoogte te houden, en om uzelf als ondernemer op een eenvoudige manier te presenteren op het internet.

Een Facebook pagina aanmaken

Het creëren van een Facebook pagina is een spreekwoordelijk fluitje van een cent en is daarnaast volkomen gratis. Volgt u simpelweg onderstaande stappen en binnen enkele ogenblikken beschikt u over uw eigen Facebook pagina.

Stap 1: Ga naar de Facebook startpagina
Via http://www.Facebook.nl bereikt u de Facebook startpagina. Op de voorpagina kunt u linksonder kiezen om deze in het Nederlands of het Engels weer te geven. Aan de rechterkant van de pagina staat groot ‘Registreer’ of ‘Sign Up’, maar dit is voor personen. Wilt u een pagina aanmaken voor uw bedrijf, klink dan onder de groene ‘Registreer’-knop op ‘Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf’ (in het Engels: ‘Create a Page for a celebrity, band or business.’).

Maak een pagina voor een beroemdheid band of bedrijf

Stap 2: Kies het soort pagina
Facebook geeft een aantal keuzes in het creëren van uw Facebook pagina:
1. Een pagina voor een lokaal bedrijf of één enkele vestiging
2. Een pagina voor bedrijf, organisatie of instelling
3. Een pagina voor een merk of product
4. Een pagina voor een goed doel of community

Afhankelijk van uw bedrijf dient u hier als ondernemer een keuze uit te maken. De opties ‘amusement’ en ‘artiest’ zijn hier niet van toepassing. De optie lokaal bedrijf is prima voor ondernemers met één vestiging waar mensen naar toe moeten komen. Deze kunnen namelijk o.a. openingstijden communiceren. Voor alle andere bedrijven raad ik aan om voor de 2de optie: Bedrijf, organisatie of instelling te kiezen.

Een pagina maken op facebook

Stap 3: Creëer een Facebook pagina
Vervolgens creëert u een pagina, volgens de stappen die Facebook voorschrijft. Hiervoor heeft u enkel een geldig emailadres nodig. Dan bent u klaar om uw Facebook-pagina helemaal naar eigen wens in te richten en te genieten van alle voordelen die een eigen Facebook pagina u biedt!
Facebook Training

Hulp nodig met Facebook?

Als u als ondernemer aan de slag wilt met Facebook, dan hebben wij diverse trainingen waarin wij concreet en praktisch aan de slag gaan. Kijk u eens naar een van deze trainingen: één-op-één Facebook Training, Facebook Workshop of Facebook In-Company training.