Hoe verwijder ik een Facebook pagina?

Er zijn tegenwoordig weinig bedrijven zonder Facebook pagina. Maar er kunnen diverse redenen zijn die u doen besluiten uw Facebook pagina te verwijderen. Hoewel het een handige marketingtool kan zijn, weet u waarschijnlijk als geen ander dat het zeer moeilijk is om op te vallen. Daarnaast kost het goed onderhouden van een Facebook pagina of -community vrij veel tijd en inzet.

Een verouderde of inactieve Facebook pagina is enkel slechte publiciteit voor u als ondernemer. En hoewel een Facebook pagina veel voordelen kan hebben, zijn er ook andere argumenten om uw account te verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om uw social media uit te besteden, dan houden wij het voor u bij!

Hoe verwijdert u een Facebook pagina?

De functie om uw Facebook pagina te verwijderen is eenvoudig te vinden. Met behulp van onderstaand stappenplan kunt u uw Facebook-account moeiteloos verwijderen.

Stap 1: Ga naar Facebook en log in

Ga naar www.Facebook.com en log in met de gegevens van uw onderneming of privé account.

Inloggen op Facebook Pagina

Stap 2: Kies de te verwijderen pagina

Druk in het linker menu op de (bedrijfs-)pagina die u wilt verwijderen of zoek via de zoekbalk naar de pagina die u wilt verwijderen.

pagina selecteren op Facebook

Stap 3: Instellingen van pagina

Rechtsboven in het scherm, boven de Timeline, bevindt zich de knop die u naar de instellingen leidt. Klik op de knop ‘Instellingen’.

naar pagina instellingen facebook

Stap 4: Bedrijfspagina verwijderen

U komt nu uit op het tabblad ‘Algemeen’. Scroll helemaal naar beneden. Daar vindt u de optie ‘Pagina Verwijderen’. Hiermee verwijdert u uw Facebook-pagina. Binnen veertien dagen kunt u eventueel moeiteloos de pagina herstellen.

pagina verwijderen facebook

Ook is het via het admin-paneel mogelijk om de pagina van uw bedrijf onzichtbaar te maken voor anderen. Zo blijft alle informatie wel bewaard voor u als beheerder, maar anderen kunnen uw pagina niet zien. Om dit te doen gaat u naar: Pagina instellingen > Algemeen > Zichtbaarheid van de pagina. Vink vervolgens het vakje aan en druk op ‘Wijzigingen opslaan’.

pagina offline facebook

Stap 5: Facebook privé-account verwijderen

Is het verwijderen van de bedrijfspagina niet voldoende, dan is het ook mogelijk om het privé account te verwijderen dat u als ondernemer heeft gebruikt om de pagina te creëren. Ga hiervoor naar https://www.facebook.com/help/delete_account, en klik op ‘Delete account’.

Zakelijk aan de slag met social media

Gezien het feit dat u wilt weten hoe u een Facebook pagina moet verwijderen zal Facebook voor uw doelgroep minder interessant zijn. Wij adviseren u graag over hoe u social media wél kunt inzetten om meer klanten te krijgen! Volg een van onze persoonlijke social media trainingen of neem contact met ons op om uw social media uit te besteden. Wij gaan dan uw social media bijhouden.