Facebook begrippen die u moet weten!

Als ondernemer is Facebook een goed medium om uw bedrijf te promoten via een bedrijfspagina. U kunt uw eigen pagina’s ofwel pages aanmaken. Om te begrijpen hoe dit werkt en hoe Facebook werkt, zijn er een aantal essentiële Facebook begrippen die eerst nader uitgelegd dienen te worden.
Facebook begrippen

Veel gebruikte begrippen op Facebook

Op Facebook kunt u de volgende icoontjes aantypen om te reageren op een andere Facebookgebruiker of Facebookgroep: like, comment. Like is het handje wat u ziet met opgestoken duim. Deze staat onder iedere status. Wilt u aangeven dat u een status of een comment leuk vindt, dan kunt u drukken op ” vind ik leuk “, wat links onder elke status gaat.Het handje met de opgestoken duim wordt dan toegevoegd en ieder ander kan door op dit icoontje te drukken, terugzien dat het handje van uw afkomstig is.

Ook kunt u zelf een comment toevoegen. Hiervoor gaat u op de status staan van het onderwerp of de persoon waar u op wiltreageren. U gaat vervolgens op het kopje reageren staan. Indien er al eerder gereageerd is op de status op het kopje “schrijf een reactie” gaat u onder deze reactie staan. Door te enteren op de reactie of uw reactie in te vullen en dan te enteren, word uw reactie zichtbaar voor de anderen en de Facebookvrienden van de ander. Wilt u een privéreactie geven, dan kunt u beter een bericht sturen via de optie berichten. Deze zijn niet leesbaar voor anderen.
reactie op Facebook

Ga de interactie aan op Facebook!

Het reageren op Facebook op een status is heel eenvoudig. U hoeft slechts op het “vind ik leuk”-zinnetje te drukken. Ook kunt u eenvoudig uw eigen comment toevoegen. Nadeel kan zijn dat uw comment voor ieder andere facebookvriend van diegene waarop uw reageert zichtbaar is. Wilt u dat niet, dan kunt u beter een bericht sturen via de optie Berichten.

Zakelijk aan de slag met Facebook?

Als u als ondernemer aan de slag wilt met Facebook, dan hebben wij diverse trainingen waarin wij concreet en praktisch aan de slag gaan. Kijk u eens naar onze: één-op-één Facebook Training, Facebook Workshop of Facebook In-Company training.