Gebruik trending topics in je blog

Op zoek naar inspiratie voor nieuwe blogs, kun je ook gebruik maken van de trends die momenteel leven bij mensen!

Op Twitter kun je aan de hand van de trending topics vaak wel een beetje polsen wat er leeft bij mensen. Google heeft ook een functie (google trends) daar kan je precies zien wat leeft bij mensen en hoe vaak er naar iets wordt gezocht.

Schrijf over trends

Op die manier kun je dus ook trends ontdekken en daar mogelijk al een blog over schrijven, zodat je al in een vroeg stadium behoorlijk veel bezoekers naar je website gaat trekken op dat specifieke onderwerp.
Kijk bijvoorbeeld naar Pinterest, iets wat de laatste maanden enorm populair is geworden. Doordat ik al vrij vroeg ben begonnen met het schrijven van artikelen over het maken van een pin, verwijderen van een board, of het wijzigen van de cover van het board trok ik veel aandacht.

Door dat soort artikelen alvast te schrijven vergroot je in één keer de zichtbaarheid van je site en artikelen binnen Google, omdat mensen op dat soort woorden gaan zoeken.
Stel dat nieuwe BTW regels worden ingevoerd en jij schrijft over iedere administratieve regel een artikel, dan zullen de mensen die daar op zoeken bij jouw site terecht komen.

Bijvoorbeeld mensen zoeken naar: ”Hoe zit het met de importregels van België?“ Als jij een goed artikel daarover hebt en praktische tips vertelt, dan scoor je qua vindbaarheid enorm! Deel dat weer op je blog, Twitter, Facebook en LinkedIn. Zo vergroot je weer jouw expert status.

Trending topics

Vertel van alles over de meest besproken onderwerpen. Hoe? Dat staat in deze video.

Goede blogger worden?

Wil je een goede blogger worden om op die manier klanten te trekken? Een content marketing training is de eerste stap om een blogkoning(in) te worden.