Blog altijd op je eigen domeinnaam

Het is een goed idee om je blog te hosten op jouw eigen website. Je gaat dus niet naar wordpress.org of wordpress.com om daar vervolgens je site aan te maken. Dan krijg je een url zoals http://ttmcommunicatie.wordpress.com.

Dat komt niet professioneel over! Je wilt gewoon je blog op jouw eigen website hebben. In mijn geval (ttmcommunicatie.nl/nieuws). En daarop staan alle artikelen en nieuwtjes die ik deel met mijn volgers.

Schrijf op je eigen domein

Of dat je het nieuws of blog noemt mag je zelf weten. Sommige mensen houden een nieuws feed en blog feed. Dat is naar mijn mening een beetje teveel van het goede. Houd het gewoon bij nieuws want dat is het meest herkenbare.

Een aantal mensen zien een blog als een persoonlijk iets (een soort persoonlijk dagboek). Het is natuurlijk veel meer dan dat, dus maak een keuze of dat je het nieuws of blog noemt en plaats het op je eigen website. Je wilt natuurlijk links gaan bouwen en content gaan krijgen op je website en niet bij iemand anders.

Anders ben je alleen maar aan het bouwen voor wordpress.com. Dat zullen zij heel erg waarderen, maar jouw bedrijf gaat er niet beter door lopen.

Maak tijd om te bloggen

Maak tijd om te bloggen en doe dat vooral op je eigen domeinnaam.

bloggen content

Ook blogs gaan schrijven?

Als je na het zien van deze video meer wilt weten over content marketing, dan kun je bij TTM Communicatie een content marketing training volgen. Hierin leer je precies hoe je nieuwe klanten kunt krijgen door te bloggen.