13 Handige Google search codes!

Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld! De zoekmachine is praktisch, biedt veel mogelijkheden en is gebruiksvriendelijk. Toch zijn er altijd wel zaken die we gewoon even niet zo 1-2-3 kunnen vinden. Dit kan te maken hebben met de manier waarop je zoekt in de zoekmachine. Voor diverse zaken heeft Google namelijk handige search codes.

Google search codes

De Google search codes zijn zo simpel dat je ze ook zomaar eens per ongeluk in zou kunnen voeren. Het nadeel is dat je dan vaak achteraf vergeet hoe je ook al weer zo snel bij die informatie kwam. Andere Google search codes liggen wat minder voor de hand, maar zijn zeker ook niet lastig om te onthouden. Wij hebben de 13 meest handige Google search codes voor je opgezocht.

1. Het weer

Wil je precies weten wat voor weer het nu is in een bepaalde plaats? Dan geeft Google je een actueel weerbericht als je ‘weather’ of ‘weer’ gevolgd door de plaatsnaam in de zoekbalk invoert. Zoek bijvoorbeeld eens op: weer Barcelona.

2. Aandelenkoersen

Wil je direct alle nuttige informatie over bepaalde aandelen? Dan kun je in de Google zoekbalk ‘stock [bedrijfsnaam’’ of ‘aandelen [bedrijfsnaam]’ invoeren, gevolgd door de naam van het bedrijf waar de aandelen van zijn. Hier zie je bijvoorbeeld de koers van Heineken.

3. Actuele tijd

Het komt voor dat je precies wilt weten hoe laat het op een andere plaats op de wereld is, bijvoorbeeld omdat je een zakenrelatie in het buitenland wilt bellen. Dan kun je direct de precieze tijd aflezen door in Google ‘time’ gevolgd door de plaatsnaam in te voeren. Zo zie je nu dat het 19:45 is in Sidney.

4. Sportuitslagen

Heb je een wedstrijd gemist, maar wil je eigenlijk wel weten wat de uitslag van de wedstrijd is? Het enige wat je dan hoeft te doen is de teamnaam in te voeren in de zoekbalk, bijvoorbeeld ‘Manchester United’. Handig voor iedere voetbalfan!

5. Calculator

Moet je een berekening maken, maar heb je even geen calculator bij de hand? Dan kun je de som gewoon in het zoekveld van Google invoeren. Google haalt direct een calculator tevoorschijn en laat je de uitkomst zien. Zoek bijvoorbeeld op: 5 x 18.

 

6. Zonsopkomst en –ondergang

Je kunt heel makkelijk ontdekken hoe laat de zon opkomt en hoe laat deze weer ondergaat, ook als je dit wilt weten van een plaats elders op de wereld. Je voert dan ‘sunset’ gevolgd door de plaatsnaam in de Google zoekbalk. Deze zoekopdracht werkt alleen bij grote steden.

7. Conversies

Moet je iets omrekenen, bijvoorbeeld euro’s naar dollars of kilometers naar mijlen? Dan is hier ook een handige code voor in Google. Start met het invoeren van het aantal, gevolgd door de unit. Hierna plaats je ‘to’, gevolgd door de tweede unit. Dus bijvoorbeeld ‘10 dollar to euro’ om direct antwoord te krijgen hoeveel euro gelijk is aan 10 dollar.

8. Vertalingen

Iedereen heeft wel eens in een restaurant gezeten met een menukaart vol buitenlandse gerechten. Leuk natuurlijk, maar hoe weet je nu wat je bestelt als je de betekenis van al die buitenlandse producten niet kent? Weet je even niet wat de vertaling is van een woord? Google Translate kan je helpen.

Laat Google het even vertalen. Tik ‘translate’ gevolgd door in. Hierna typ je ‘to’, gevolgd door de gewenste taal. Typ dus bijvoorbeeld ‘translate pomme to Dutch’ en Google vertelt je dat een ‘pomme’ een appel is. Type de volgende combinatie in Google: translate [woord] to [taal]. Zoals je hieronder ziet geeft Google je gelijk de juiste vertaling.

 

9.  Woordenboek / Definitie

Het gebeurt iedereen wel eens. Je komt een woord tegen waarvan je de betekenis niet kent of gewoonweg even vergeten bent. Google vertelt je direct wat de definitie van het woord is als je ‘define’ gevolgd door het woord intikt.

10. Maten meten

Hoeveel is 10,55 miles in meters? Of hoeveel ml is een liter? Google helpt je hierbij. Typ gewoon de maat die je weet, voeg ’to’ toe en dan de maat die je wilt weten.

 

11. Draaiende films

Zin in een filmpje pakken, maar weet je eigenlijk niet wat er draait? Dan vertelt Google je dit direct als je ‘films’ invoert, gevolgd door de postcode of plaatsnaam. Google laat je een reeks films zien die bij jou in de buurt draaien.

12. Vluchtgegevens

Zit jij nog steeds te puzzelen met teletext of op de website van de luchthaven om de nodige vluchtgegevens te pakken te krijgen? Niet nodig! Google zoekt het zo voor je op. Het enige wat je hoeft te doen is het vluchtnummer in te voeren in de zoekbalk. Google doet de rest.

13. Pakketgegevens

Track & Trace is natuurlijk heel bekend, maar er is ook wel eens storing op de website van de betreffende T&T-service. Wat dan? Dan kun je het trackingnummer invoeren in de Google zoekbalk. De zoekmachine toont je dan alle bekende gegevens over jouw pakket. Deze optie werkt alleen nauwelijks in Nederland.

Hoger in Google komen

Nu weet je 13 handige zoekopdrachten om Google maximaal te gaan gebruiken. Wil je hoger komen met je website in Google? Volg dan een SEO training en je leert precies hoe je dit kunt realiseren.